گفتگو با زینب حسینزاده مدال طلای چهاردهمین المپیاد دانشآموزی نانو
زینب حسینزاده، مدال طلای چهاردهمین المپیاد دانشآموزی نانو معتقده در اردوی المپیاد نانو در کنار رقابت و رفاقتی که براشون شکل گرفت، مهارت کار گروهی شون هم افزایش پیدا کرده.
گفتگوی باشگاه نانو را با یکی دیگر از دارندگان مدال طلای چهاردهمین المپیاد دانشآموزی نانو میخوانیم.
- سلام. ضمن معرفی خودتان بفرمایید از چه زمانی و چگونه با فناوری نانو آشنا شدید و چرا تصمیم گرفتید در المپیاد نانو شرکت کنید؟
سلام. من زینب حسینزاده هستم. رشته علوم تجربی و متولد ۱۳۸۳ در مشهد شروع آشنایی من با پروسه المپیادها سال یازدهمم بود که توسط مدرسه انجام شد. خداروشکر خیلی هوامون رو داشتند و جو مطالعهای خوبی برامون حاکم شده بود. اما بنا به رقابتها و فرصت مطالعاتی کمی که داشتم نتونستم سهمیه مدالی کسب کنم. بعد از این ماجرا هنگامی که متوجه شدم المپیاد نانوفناوری تنها المپیادی هست که دوازدهمیها هم میتونن شرکت کنن، تموم تلاشم رو کردم تا بتونم از آخرین فرصتم بهترین استفاده رو بکنم ...
- در چه دورهای از المپیاد شرکت کردید و چه مدالی کسب نموده اید؟ موضوع پروژهای که کار کردید چه بود و بفرمایید سطح علمی، کیفیت محتواها و تدریسها چگونه بود؟
خداروشکر تونستم مدال طلای چهاردهمین دوره این المپیاد باشم. موضوع دوره در مورد استفاده از خواص نانومواد برای دارورسانی بهتر و موثرتر به بافت و سلولهای سرطانی بود. و خب ما سنتز و تولید نانوژلهایی با جنس کیتوسان رو تجربه کردیم و تونستیم درصد زندمانی سلولهای سرطانی رو تا حدی کاهش بدیم. برای ارتقای سطح علمی دوره، ما همگی شاهد تلاشهای شبانهروزی کادر اردو و مسئول علمی دورهمون بودیم و همچنین توی دوره با اساتید بزرگوار و موفقی آشنا شدیم. و قطعا این مایه افتخار ماست که حضورشون رو درک کردیم!
- آیا غیر از نانو در المپیاد دیگری شرکت کرده بودید؟
بله. سال یازدهم موفق شدم مرحله دوم دو المپیاد نجوم و سواد رسانه رو قبول بشم اما متاسفانه به مرحله سوم نرسیدم.
- غیر از مباحث علمی و فناوری چه چیزهایی در دوره المپیاد آموختید؟
توی این دوره در کنار رقابت و رفاقتی که شکل گرفت، سعی کردیم مهارت کار گروهی خودمون رو هم افزایش بدیم. همچنین با مقالات زیادی سرکار داشتیم پس درنتیجه تا حد خوبی گزارشکارنویسی و مقالهنویسی رو یاد گرفتیم و حتی تجربه خوبی هم در روند تحقیق پیدا کردیم. همچنین علاوه بر بحثهای درسی، توسط هم دورهای هامون با فرهنگ سایر استانها و شهرها آشنا شدیم که خودش بی اندازه لذتبخش بود.
- منابعی که برای آزمون مرحله اول و دوم مطالعه کردید چه بود؟ سطح سوالات هر مرحله از نظر شما چگونه بود؟
منبع مرحله اول جزوهای هست که در سایت باشگاه نانو قرار داره و برای مرحله دوم، جزوهای تکمیلی بهش اضافه میشه. سوالات رو در تمام سطوح میشد مشاهده کرد و خوبی این اتفاق این بود که بهتر، تفاوت سطح و تلاش بچه ها مشخص میشد.
- آیا المپیاد نانو را به سایر دوستان و هم مدرسهای های خود معرفی می کنید و شرکت در آن را توصیه میکنید؟ چرا؟
بله قطعا! این المپیاد نکات مثبت زیادی داره. همه خوب میدونیم که عصر بعدی عصر نانومواد هست، پس ورود به این حوزه میتونه تاثیر زیادی روی آینده افراد بذاره. مثلا من خودم، درسته خیلی دیر، اما هدفم رو بعد از دوره المپیاد نانو پیدا کردم! همچنین حال حاضر شکر خدا ایران یکی از چند کشور برتر جهان در نانوفناوریه. پس به امید خدا میشه به آینده این رشته امیدوار بود.
این مواردی که اشاره کردم همه جدا از تجربه خارقالعاده دوره و همچنین تمام خاطرات و احساسات خوبشه...
- از آرمانها و آرزوهایتان بگویید.
امیدوارم روزی برسه که بتونم سرم و بالا بگیرم و بگم مایه سربلندی وطنم بودم !
- آیا برنامهای برای مهاجرت از ایران دارید (برای ادامه تحصیل، کار، زندگی)؟ چرا؟
خیر. دوست دارم حتی اگه برای تحصیل به خارج رفتم برگردم و تکهای از پازل موفقیت این خاک باشم. متاسفانه جو خوبی در بینمون حاکم نیست. اما مطمئنم حداقل در حوزه نانو میشه خیلییی زیاد به ایران امیدوار بود و امید ایران هم ماییم!
- در پایان اگر نکتهای یا صحبتی در خصوص المپیاد نانو دارید بفرمایید.
پیشنهاد من به همه کسانی که این متن رو تا اینجا خوندن اینه :
اگه در المپیاد شرکت کردین که براتون آرزوی موفقیت بسیار دارم.
اما اگه هنوز اقدامی نکردین حتما با ورود خودتون به این المپیاد، خودتون رو محک بزنین !
شاید علاقه تون رو پیدا کردین و حتی ممکنه مثل من، آینده تون و هدفتون رو تغییر دادین ...
این فرصت رو از خودتون نگیرین. حتی اگه به هر دلیلی نشد تا آخر مسیر کنار ما و المپیاد نانو باشین بدونین قطعا از وقتی که براش گذاشتین پشیمون نخواهید شد و خب یه روزی میرسه که اهمیت مطالبی که یاد گرفتین رو میفهمین!
منتظر اون روزم ...