بختیاری مدیر آزمایشگاه نانو قروه: ارزیابی آزمایشگاهها باعث دیده شدن نتیجه زحمات همکاران میشود
آزمایشگاه نانو پژوهشسرای قروه با تلاش و همت مدیر و کارشناسان دلسوز این مرکز توانست رتبه اول در سال ۱۴۰۰ و رتبه پنجم در سال ۱۴۰۱ را بین آزمایشگاههای نانو کشور کسب کند.
پژوهشسرای شهرستان قروه در استان کردستان از سال ۱۳۸۶ با هدف اجرای فعالیتهای پژوهشی، آموزش خلاقیت و ترویج فناوریهای نوین در زمینه دانشآموزی، ایجاد و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است.
چهار دستگاه تخصصی الکتروریسی، انفجار الکتریکی سیم، اسپین کوتر لایهنشانی دورانی و التراسونیک هموژنایزر (همگن کننده مافوق صوت) به علاوه انکوباتر شیکردار، حمام بن ماری، اتوکلاو، آون، هاتپلیت، کوره الکترونیکی و سانتریفیوژ از جمله تجهیزات فعال در آزمایشگاه نانو این مرکز است.
این پژوهشسرا طی چندین دوره توانسته است جزء نهادهای برتر در زمینه المپیاد و همچنین ارزیابی آزمایشگاههای عضو شبکه توانا گردد.
آقای علاءالدین بختیاری با مدرک کارشناسی ارشد بیولوژی به مدت ۱۰ سال است که هم به عنوان مدیر و هم به عنوان کارشناس در این پژوهشسرا مشغول است؛ علاقه فراوان به انجام فعالیت های عملی و علمی، پژوهش و نوآوری انگیزه ایشان برای این سابقه طولانی است.
در کنار آقای بختیاری، آقای جواد شیرازی با مدرک دکتری شیمی در زمینه تدریس و انجام پروژههای پژوهشی فعالیت میکنند.
باشگاه نانو طی سوالاتی از تجربیات مدیر و کارشناس ۱۰ ساله این پژوهشسرا، پرسیده که پاسخ ایشان در ادامه آمده است.
آقای بختیاری مهمترین دستاوردها و افتخارات پژوهشسرا را کسب رتبه برتر در زمینه ترویج و آموزش نانو از جمله کسب مدالهای رنگارنگ در المپیاد دانشآموزی علوم و فناوری نانو و همچنین رتبه پنجم در ارزیابی سال ۱۴۰۱ و رتبه اول در ارزیابی سال ۱۴۰۰ عنوان نمودند.
کارگاهها و سمینارهای آموزشی نانو برای دانشآموزان شهرستان و اجرای پروژههای فردی و گروهی دانشآموزی از جمله رویدادهای در دست اقدام این پژوهشسرا در حوزه نانوفناوری در سال جاری میباشد و سالانه بیش از ۱۰۰۰ دانشآموز در این مرکز با نانوفناوری آشنا میشوند و آموزش میبینند. علاوه بر اینها برای تشویق دانشآموزان به شرکت در المپیاد نانو به صورت حضوری در مدارس سمینار و کارگاه برگزار میشود.
ایشان دورههای توانمندسازی دبیران که در سالهای پیش توسط باشگاه برگزار شده را بسیار مفید و کارآمد توصیف کرده و اعتقاد دارند که ارتباط باشگاه نانو با پژوهشسرا ارتباط خوب و سازندهای میباشد.
همچنین آقای بختیاری در رابطه با ارتباط مدیران آموزش و پرورش شهر قروه با ترویج و فعالیت در نانوفناوری اذعان داشتند که به این حوزه بسیار علاقمند هستند و حمایتهای خوبی از پژوهشسرا میکنند.
ایشان فعالیت بیشتر پژوهشسرا در عرصه نانوفناوری را در گرو نیروی مجرب و کارآمد میدانند و امتیازاتی نظیر تاثیر در کنکور را در جذب دانشآموزان به فعالیت های نانویی موثر تلقی میکنند.
این پژوهشسرا از حضور و فعالیت دانشجویان و دانشآموز استقبال نموده و تا کنون چندین پروژه و پایاننامه ارشد و دکتری توسط دانشجویان دانشگاههای مختلف در آزمایشگاه انجام گرفتهاست.
علاقمندان برای هماهنگی و ارتباط با بخش نانو پژوهشسرا میتوانند از طریق شماره همراه ۰۹۱۸۳۷۰۶۶۱۰و یا آیدی شاد bakhtiari6610@ اقدام نمایند.
ایشان خواستار ارتباط بیشتر و برگزاری گردهماییهای حضوری به منظورشکلگیری تعامل سازنده بین باشگاه و پژوهشسرا بوده و از آموزش و پرورش و همچنین باشگاه نانو، درک مناسبتر اهمیت فعالیت در حوزه فناوریهای نوین و توجه بیشتر به این مقوله را طلب مینمایند.
همچنین در خصوص ارزیابی آزمایشگاههای شبکه توانا توسط باشگاه نانو اظهار نمودند که فرایند ارزیابی بخش مهمی در فعالیت هر مجموعهای هست و باعث دیده شدن نتیجه زحمات همکاران در آزمایشگاهها شده و نیز موجب شناسایی افراد فعال، خلاق و کارآمد میگردد و شرایط رشد و فعالیت بیشتر را فراهم میکند. فعالیت های ستاد توسعه فناوری نانو در بخش دانشآموزی و همچنین باشگاه نانو به عنوان بازوی اجرایی ستاد از موفقترین ستادهای چندگانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میباشد و نقش بسیار موثر و کارآمدی در فرایند ترویج و آموزش نانو فناوری میان دانشآموزان کشور داشتهاند هر چند مسایل و مشکلاتی هم در این مسیر وجود دارد که با همفکری و تعامل باشگاه و مدیران میتوان آنها را رفع کرد لذا بنده به همکاران پژوهشسراها توصیه میکنم از فرصت همکاری و تعامل با باشگاه نانو بهره ببرند.
در حال حاضر این آزمایشگاه در حال انجام مقدمات و هماهنگی لازم با شبکه آزمایشگاهیهای راهبردی برای برخورداری از گرنتهای حمایتی برای خرید مواد و تعمیر تجهیزات است.