ساخت پاوربانکی از تبدیل انرژی گرمای بدن به برق!
محققان موفق شدند با استفاده از ورقهای گرافنی با رسانایی بالا، گرما را به الکتریسیته تبدیل کنند. هدف آنها، ارتقای فناوریهای ارزان و پایدار برای جذب و تبدیل گرما به الکتریسیته و همچنین استفاده از رسانایی نانومواد مبتنی بر گرافن است. این فناوری میتواند برای تولید ابزاری با قابلیت برداشت گرما از هر چیزی از جمله بدن انسان و تبدیل آن به الکتریسیته، استفاده شود.
این گروه تحقیقاتی از چند ورق گرافنی استفاده کردند تا موضوع جذب ترموالکتریک را بررسی نمایند. گرافن مادهای بسیار رسانا است. آنها دریافتند که ورقهای کوچکتر و نازکتر بهطور خود به خود آرایههای متراکم را تشکیل داده و بهتر از نمونههای چند لایه عمل میکنند. این نتیجه راه را برای بسیاری از کاربردها باز میکند.
آنها یک پوشش مبتنی بر گرافن قابل چاپ برای بهره برداری از جذب ترموالکتریک ایجاد کردند که امکان بازیافت گرمای هدر رفته را به انرژی الکتریکی میدهد. این پوشش در یک وصله یا یک پد چاپ و سپس روی سطح اعمال میشود. این سیستم قابل حمل ترموالکتریک میتواند به یک پاوربانک خارجی متصل شده، باتری را شارژ کند، یا مستقیماً دستگاه دیگری را تغذیه کند.
در حال حاضر مواد ترموالکتریکی که میتوانند گرما را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند وجود دارند، اما معمولاً از کریستالهای مصنوعی گرانقیمت ساخته میشوند که ادغام آنها در ساختارهای متنوع چالش برانگیز است.