روشی جدید برای جلوگیری از متاستاز سرطان به ریهها
مهندسان دانشگاه کالیفرنیا واکسنی ساختهاند که میتواند از گسترش سرطانهای متاستاتیک به ریهها جلوگیری کند.
از مطالعات انجام شده بر روی موشها دریافت شدهاست که این واکسن به طور قابل توجهی گسترش سرطان سینه و پوست متاستاتیک به ریهها را کاهش میدهد و همچنین میزان بقا را در موشهای مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک پس از برداشتن تومور اولیه با جراحی بهبود میبخشد.
این واکسن از نانوذرات یک ویروس باکتریایی به نام Q بتا تشکیل شده است. نانوذرات از باکتری E. coli جداسازی و رشد کرده و پس از آن، یک تکه از پروتئین S100A9 به سطح چسبانده شده است.
نحوه کار بدین صورت است که نانوذرات ویروس Q بتا به عنوان طعمه برای سیستم ایمنی عمل میکنند. این ویروس برای حیوانات و انسانها بیضرر است، اما سلولهای ایمنی آن را به عنوان خارجی میشناسند و برای جستجوی یک عامل بیماریزا، حمله میکنند. وقتی سلولهای ایمنی مشاهده میکنند که نانوذرات ویروس تکهای از پروتئین S100A9 را نمایش میدهند، آنتیبادیهایی تولید میکنند تا به دنبال آن پروتئین بروند.
اشتاینمتز مدیر مؤسس سن دیگو، گفت: «این یک رویکرد هوشمندانه و جدید برای واکسیناسیون است، زیرا ما سلولهای تومور را هدف قرار نمیدهیم، بلکه ریزمحیط تومور را هدف قرار میدهیم تا از ایجاد تومورهای جدید تومور اولیه جلوگیری کند.»
دستیابی به این واکسن فصل تازهای در درمان سرطان ایجاد میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این واکسن میتوانید این صفحه را بخوانید.