☰ دسترسی سریع دسته‌بندی اخبار
...

کتاب مجموعه سوالات المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو

خرید

...

نگاهی نو به دنیای نانو، مبانی علوم و فناوری نانو

خرید

...

کتاب مفاهیم اولیه فناوری نانو و کاربردهای آن در شیمی

خرید

مفاهیم اولیه فناوری نانو و کاربردهای آن در زیست شناسی

خرید

سه‌شنبه 16 مرداد 1403 کد خبر: 514
228

برگزاری پانزدهمین اردوی تابستانی المپیاد نانو به میزبانی زنجان

به گزارش پایگاه خبری آسمان در روزهای گرم تابستان زنجان میزبان یک رویداد مهم علمی کشوری است. «المپیاد نانو» با حضور دانش آموزان فرهیخته از استان های مختلف در محل دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان به مدت دو هفته در حال برگزاری است. آنها در پانزدهمین دوره این رقابت پرشور گردهم آمده اند تا استعدادهای علمی و عملی خود را محک جدی بزنند. این رویداد مهم علمی بهانه ای شد تا جزییات بیشتر را درباره علت برگزاری آن در زنجان و کم و کیف برگزاری جویا شویم:
در ابتدا مدیر باشگاه نانو کشور، با ابراز خرسندی از میزبانی مطلوب دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در این باره می گوید: از ماه ها قبل که در جریان فعالیت های این دانشگاه در زمینه علوم پایه بخصوص شیمی قرار گرفتیم، بعد از بازدید از امکانات، موقعیت و بافت شهری زنجان به این نتیجه رسیدیم که شرایط مطلوب میزبانی را دارد و در نهایت طی جلساتی با مدیران دانشگاه میزبانی حاصل شد.
شیرین علیخانی، با اعلام اینکه پس از برگزاری موفق مرحله اول و دوم پانزدهمین المپیاد دانش‌آموزی نانو،۴۰ نفر از دانش‌آموزانی که موفق به کسب بالاترین نمرات شدند، برای رقابت نهایی به اردوی تابستانه دعوت شدند، ادامه می دهد: این اردوی با همکاری بخش دانش‌آموزی ستاد توسعه فناورهای نانو و میکرو (باشگاه نانو)، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و باشگاه دانش‌پژوهان جوان از ۲۷ تیر ماه تا ۲۵ مردادماه در دو بخش مجازی و حضوری برگزار می شود.
به گفته وی، در ابتدا تهیه پوشش‌های ترمیم‌کننده لوله‌های نفت و گاز با نانو ذرات کلسیم کربنات موضوع اصلی کار آزمایشگاهی این دوره است که برگزیدگان به مدت دو هفته با حضور در ۱۵ کلاس آنلاین با مقدمات مورد نیاز بخش آزمایشگاهی دوره همانند پلیمرها، نانوکامپوزیت‌ها و آزمون‌های مشخصه‌یابی، آنالیز و تحلیل آنها و همچنین مقاله‌نویسی آشنا شدند.
این مقام علمی کشوری، با اشاره به اینکه پس از اتمام بخش مجازی دوره، کلاس‌های حضوری به مدت ۲ هفته در آزمایشگاه‌ های دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان تحت نظر اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه در حال برگزاری است، اظهار می کند: برگزیدگان با ساخت پوششی از نانوذرات کلسیم کربنات برای ترمیم‌ لوله‌های نفت و گاز با هم به رقابت می‌پردازند و در نهایت با حضور داوران از روش کار و نتایج پروژه خود دفاع خواهند کرد.
علیخانی، در تکمیل صحبت هایش عنوان می کند: در نهایت نمرات آزمون‌های میان دوره و پایان دوره و همچنین گزارش کار و نتایج داوری، رنگ مدال هر دانش‌آموز را مشخص خواهد کرد و نتایج این رقابت و رنگ‌ مدال‌ها همزمان با سایر المپیادهای رسمی کشور توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان اعلام خواهد شد.
مدیر باشگاه نانو کشور، با بیان اینکه المپیاد دانش‌آموزی نانو رویداد مورد تایید بنیاد ملی نخبگان است و در راستای تفاهم‌‏نامه بین باشگاه دانش‌پژوهان جوان و ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، امسال توسط باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار می شود، درباره دلایل برگزاری این رویداد علمی در زنجان تصریح کرد: آشنا شدن دانش آموزان با امکانات علمی شهرهای مختلف در کنار بافت تاریخی و فرهنگی شهرها از اهداف دیگر ستاد نانو کشور است و اینکه این دانشگاه شاخص های لازم و استانداردهای مطلوبی در برگزاری این المپیاد دارد، ترجیح دادیم که در زنجان برگزار شود.
به گفته علیخانی، انتظار داریم با برنامه ریزی های انجام گرفته خروجی مطلوبی برای ستاد نانو کشور و برای دانشگاه داشته باشد و ما این المپیاد را برای برگزاری رویدادهای دیگر به فال نیک می گیریم.

تمرکززدایی مکان برگزاری

در ادامه مدیر ترویج دانش آموزی ستاد نانو کشور، در صحبت هایی تمرکززدایی برگزاری این المپیاد خارج از استان تهران را بسیار مهم می داند و می گوید: ارتباطات مطلوبی که ستاد نانو با دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان داشت، بالاخره در جلسات متعدد به این نتیجه رسیدیم که این دوره به میزبانی زنجان برگزار شود.
علی جلالی، با تاکید بر اینکه شهرستان ها ظرفیت های بالایی در برگزاری المپیاد و مسابقات علمی کشوری دارند، می افزاید: حضور دانش آموزان از شهرهای مختلف در شهرستان ها فرصت مناسبی است تا در انتخاب رشته دانشگاهی نگاهی هم به شهرهای دیگر هم داشته باشند.
وی از برنامه ریزی های اصولی انجام گرفته در کارگروه ترویج ستاد نانو کشور از۱۶ سال قبل خبر می دهد و عنوان می کند: بی شک ایجاد یک جوانه نانو در ذهن دانش آموزان نقطه عطفی در فعالیت های بالقوه در پرداختن به موضوعات مرتبط با فناوری نانو بوده و این برای ستاد بسیار مهم است.
این مقام علمی کشوری، با اعلام این خبر که ۹۲ آزمایشگاه در قالب پژوهشسرا در نقاط مختلف کشور فعالیت می کنند، می افزاید: این مراکز علمی با ۷۰ درصد حمایت های ستاد نانو و۳۰ درصد نیز توسط خیران و آموزش و پرورش مراکز استان ها تجهیز شده است. این هم افزایی با هدف ترغیب بیشتر علمی دانش آموزان به مباحث علمی نانو بسیار برای ستاد مهم است.
جلالی، در خاتمه صحبت هایش توسعه فناوری نانو در بین دانش آموزان را با برگزاری نمایشگاه نانو در پاییز هر سال را با دعوت از مسئولان کشوری و خارجی مهم ارزیابی می کند و یادآور می شود: این رویداد مهم فرصت مناسبی برای بیان دستاوردهای دانش آموزان کشور در فناوری نانو است. وی انتظار دارد، پانزدهمین دوره المپیاد تابستانه به میزبانی زنجان خروجی علمی مطلوبی داشته باشد.

اتفاقی نو

البته در این باره یک عضو هیئت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، میزبانی از این رویداد مهم علمی را اتفاقی مبارک برای استان می داند و می گوید: این تعاملات دوسویه با ستاد نانو کشور موجب شد تا ضمن برگزاری جلسات مختلف و بازدیدهای میدانی زمینه را برای میزبانی داشته باشیم.
حمیدرضا شهسواری، با تاکید بر آشنایی بیشتر دانش آموزان علاقمند با ابعاد مختلف فناوری نانو می افزاید: ورود سیستم آموزش و پرورش به این مقوله با هدف ارتقاء سطح دانش، دانش آموزان می تواند نگاه آنها را روشن سازد. به گفته وی،دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان همواره نگاه روشنی به مساله علم آموزی داشته است و درهای این دانشگاه به روی دانش آموزان باز است. دانشیار گروه شیمی این دانشگاه در ادامه اعتقاد دارد، آینده سازان این کشور باید با درک عمیق از رشته های علوم پایه بخصوص فناوری نانو نیز غافل نشوند و ورود به این حوزه را با آگاهی مدنظر قرار دهند.

دانش آموزان چه می گویند؟

سعید سالاری دانش آموز پایه یازدهم که از استان خراسان جنوبی در این المپیاد شرکت کرده است، شرایط برگزاری المپیاد به میزبانی زنجان را مناسب می داند و می گوید: شرایط میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان چه خوابگاهی و چه مدیران و اساتید قابل تقدیر است و امید داریم این قبیل برنامه های علمی تداوم داشته باشد.
یاسین طالبی،دانش آموز پایه یازدهم از استان تهران با اعلام اینکه این دانشگاه تمامی انتظارات ما را برای تحقیق علمی برآورده کرده است، می افزاید: هر چند مسافت تهران تا زنجان۴ ساعت است، اما برای برخی از دانش آموزان استان های دور بُعد مسافت سختی های خودش را داشت.
امیرعلی کربلایی خانی، دانش آموز پایه ۱۲ از تهران، با تاکید بر توسعه ابعاد مختلف فناوری نانو در بین دانش آموزان درباره شرایط میزبانی این دانشگاه بیان می کند: این در حالی است که امکانات آزمایشگاه برای اجرای پروژه ها بسیار مطلوب است و جای تقدیر از مدیران این دانشگاه دارد.
در ادامه مبینا خوارزمی، دانش آموز پایه ۱۱ از شهر بندرعباس انجام پروژه در یک ساختمان نوساز و تجهزات نو دانشگاه را متذکر می شود و پیشنهاد می کند؛ اگر فعالیت ها در سه آزمایشگاه مجزا با فضای مطلوبتر برگزار می شد، شرایط کمی متفاوت می شد.
به گفته وی،خوشبختانه با تعامل سازنده بین ستاد نمانو و این دانشگاه کمبودی به لحاظ امکانات آزمایشگاهی احساس نشده است.
آرمیتا دواتگر دانش آموز پایه۱۰ از شهر اهواز نیز در صحبت هاش شرایط میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان را مطلوب ارزیابی می کند و امید دارد، از این رویداد مهم علمی نتایج خوبی به دست بیاورد.
بی شک برگزاری این قبیل رویدادهای علمی و ایجاد فضای رقابتی بین دانش آموزان در ارتقاء باورهای علمی دانش آموزان بسیار تاثیرگذار خواهد بود و از سوی دیگر در معرفی ظرفیت های دانشگاهی شهرستان ها مهم است.تعامل نزدیک دانشگاه ها با ستادهای علمی بخصوص نانو در رسیدن به اهدا توسعه علمی کشور نیز خروجی مطلوبی خواهد داشت.




پربازدیدترین‌ها

آغاز ثبت نام یازدهمین المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو

به اطلاع تمام دانش‌آموزان علاقه‌مند به علوم و فناوری نانو می‌رساند، ثبت ...

18118 ادامه ...

کتابچه مقالات دهمین جشنواره دانش‌آموزی نانو منتشر شد

دهمین جشنواره دانش‌آموزی نانو هم‌زمان با دوازدهمین نمایشگاه نانو ۱۸ تا ۲...

10477 ادامه ...

برگزاری بیست و چهارمین دوره ی مسابقات نادکاپ شریف

بیست و چهارمین دوره مسابقات ملی آموزشی نوآوری و ابتکارات دانش آموزی با ه...

9806 ادامه ...

عوامل موثر در افزایش علاقه دانش‌آموزان به فعالیت‌های نانو

گروه نانوفناوری پژوهش‌سرای پروفسور شمسی‌پور ناحیه 3 کرمانشاه اقدام به پژ...

9326 ادامه ...

مرحله سوم دهمین المپیاد دانش‌آموزی نانو صبح روز شنبه ۲۶ مردادماه با حضور...

8724 ادامه ...

آموزش ۱۰،۰۰۰ علاقه‌مند در آزمایشگاه‌های شبکه توانا

فعالیت آزمایشگاه‌های آموزشی فناوری نانو (شبکه توانا) در آبان ماه ۱۳۹۸ زم...

8370 ادامه ...

تخفیف ویژه ثبت‏ نام برای دانش آموزان ‏شرکت‏ کننده در المپیاد نانو

ثبت نام در المپیاد علوم و فناوری نانو برای دانش آموزان مناطق محروم با ار...

8310 ادامه ...

آغاز ثبت نام المپیاد نانو همزمان با سایر المپیادهای علمی

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تأکید کرد: ثبت‌...

7270 ادامه ...

تندیس برترین طرح های دهمین جشنواره دانش آموزی نانو به چه کسانی تعلق گرفت؟

مراسم اختتامیه دهمین جشنواره دانش آموزی علوم و فناوری نانو روز یکشنبه مو...

5858 ادامه ...

دوره ضمن خدمت فناوری نانو برای دبیران کرمانی برگزار شد

به گزارش خانم تهامی‌پور، رابط نهاد ترویجی مرکز پژوهش‌های علمی و آموزشی ک...

5339 ادامه ...

پرداخت حمایت‌های تشویقی دهمین المپیاد نانو به نهادهای ترویجی فعال

به گزارش بخش المپیاد باشگاه دانش‌آموزی نانو، روز یک‌شنبه هشتم دی ماه ۱۳۹...

5173 ادامه ...

گزارش ارزیابی عملکرد آزمایشگاه های شبکه توانا در آذر ۱۳۹۸

حضور بیش از ۱۴۰۰۰ دانش‌آموز و دبیر در برنامه‌های ترویجی نانو در آذرماه ۹۸

5166 ادامه ...

دوره ضمن خدمت فناوری نانو برای دبیران جیرفت برگزار شد

دو دوره «ضمن خدمت آموزش علوم و فناوری نانو» ویژه دبیران رشته‌های علوم پا...

5060 ادامه ...

دوره ضمن خدمت علوم و فناوری نانو در بندرعباس برگزار شد

دوره آموزشی ضمن خدمت علوم و فناوری نانو ویژه دبیران شیمی، فیزیک و زیست‌ش...

5031 ادامه ...

برگزاری کارگاه آموزشی ویژه مدیران کیفیت آزمایشگاه‌ها در اصفهان

کارگاه آموزشی یک روزه ویژه مدیران کیفیت آزمایشگاه‌های عضو شبکه فناوری‌ها...

4823 ادامه ...